Foredrag

Vores foredragsrække folder emnet ”Tro, håb og kærlighed” ud i de kommende måneder.

Torsdag 7. november kl. 19.00 i Kirkeladen i Strøby

Foredrag: "Digterpræsten Kaj Munk fortalt i en nutidig sammenhæng" ved præst i Aulum-Vinding-Vind Valgmenighed, Finn Tarpgaard. 

Finn Tarpgaard voksede op i Vedersø, hvor Kaj Munk tidligere var præst, og han har derfor fået historien ind med modermælken.

Kaj Munk var dramatiker og kendt i hele Norden i 1930’erne og 1940’erne. Han havde samtidig en skarp pen i sine samfundskritiske artikler. Specielt var han en åbenlys kritiker af nazismen og jødeforfølgelserne, men også af de demokratiske politikere. Han blev myrdet af den tyske besættelsesmagt 4. januar 1944.

Ud fra en positiv kritisk tilgang til Kaj Munk og hans forfatterskab bruger Finn Tarpgaard fortællinger og anekdoter i et forsøg på at kaste lys over digterpræstens liv og forfatterskab. Kaj Munks forhold til demokratiet og begrebet martyrium, søger han også et svar på.

Lokale anekdoter er med til at give et alsidigt kendskab til digteren, skribenten og præsten Kaj Munk, så vi ser spændvidden fra humor og latter til yderst alvorlige og rørende beskrivelser. Kaj Munk var et menneske, der elskede at drille og et menneske, der påtog sig at hjælpe, når folk for alvor havde behov.

Finn Tarpgaard forsøger også at give et svar på, hvorfor interessen for Kaj Munk i disse år er stigende flere steder i verden.

Torsdag 5. oktober kl. 19.00 i Forsamlingshuset i St. Tårnby

Foredrag: "Gud og Dolly Parton" ved sognepræst i Søborg Kirke, Sarah Thorngreen Auken. 

Mange kender Dolly Parton, og mange har en mening om hende, men måske kan det komme bag på flere, at hun siger sådan her: 
”Det første jeg gør hver morgen, når jeg vågner, er at takke Gud for den nye dag”. Men det ligger faktisk fint i tråd med, hvad man finder i de numre, som har gjort hende til folkeeje i hele den vestlige verden. Countrymusikken, som hun er rundet af, har altid været gennemtrukket af religiøse motiver. Dolly Parton giver den sin egen drejning til en insisterende og rummelig trosform, hvor opmærksomhed på livet nu og et håb til det, der må komme, mødes med en vedholdende overbevisning om menneskets værdighed og værdi.

Sarah Auken er præst og Parton-fan. Hun vil gøre os klogere på Dolly Partons sange, og medbringer en playliste, så vi kan få lidt smagsprøver på nogle af numrene.

Sarah Auken er med i det panel af præster, der svarer på lytternes spørgsmål i P1-programmet ”Hvad ville Jesus have sagt?”


Onsdag 6. december kl. 19.00 i Kirkeladen i Strøby

Vi runder efterårets foredrag af med samtalesalon om emnet ”Tro, håb og kærlighed”. Mens vi samtaler, nyder vi gode oste og et glas vin eller dansk vand.

 

  Nordstevns Pastorat   ·   Præstegården 1 A, 4671 Strøby       56577114       stroeby.sogn@km.dk